YÖK, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ)’nün Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı, İş Sağlığı ve Güvenliği Tezsiz II. Öğretim Yüksek Lisans Programının açılması konusundaki başvurusunu onayladı.
İş sağlığı ve güvenliği alanında hizmet verecek, bilimsel araştırmalar yapabilecek yetişmiş insan gücü ihtiyacının karşılanmasını amaçlayan program, son dönemde iş yerlerinde çalıştırılması zorunlu hale getirilen İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanlarını yetiştirmek amacıyla yüksek lisans düzeyinde öğretim verecek.
Program kapsamında verilecek eğitimlerle iş sağlığı ve güvenliği kavramını bilen, alanın sorunlarını tanımlayan, sorunlara analitik çözüm önerileri üretebilen ve bu önerilerini uygulamaya koyabilen, meslek hastalıklarının ve iş kazalarının azalmasına katkı sağlayan alan uzmanları yetiştirilmesi hedefleniyor. Program mezunu öğrenciler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının açtığı sınavda başarılı oldukları takdirde, “B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı” sertifikası sahibi olabilecek.
Program, 2014-2015 akademik yılında ilk öğrencilerini kabul edecek.
İHA